fredag den 15. februar 2008

Mordplaner og nyhedsdækning

Anderledes end CNN og BBC forekommer den arabiske kanal Aljazeera mig at være. Her tør de tilsyneladende stadig investere i - og bringe - timelange velresearchede udsendelser om emner, som ikke lige bliver dækket som ’Breaking News’ af den samlede verdenspresses ulvekobbel i denne uge.

Igaar kiggede jeg med på Aljezeera for at se, om det mulige planlagte attentat mod den danske muhammedtegner Kurt Westergaard ville blive nævnt. Det blev det ikke.

Og så dog! Først var der et indslag om det rekordstore antal journalister, der døde i 2007, fordi de ønskede at bringe den sandhed videre, som ofte er knapt så afholdt af magthaverne. Lige efter fulgte et indslag om en tegner på Vestbredden, som havde lavet en karikatur rettet mod Hamas ledelse.

Som følge af at have bragt denne karikaturtegning måtte hans avis ikke længere sælges i det hamaskontrollerede Gaza. Tegneren fortalte, at han i sin mangeårige karriere ofte havde haft grund til at frygte magthavernes reaktion. Men, sagde han så, der ville være endnu mere at frygte, hvis tegnere og journalister holdt op med at tegne og skrive!

Ingen kommentarer: